1. POTRZEBNE NAM BĘDĄ DWIE KOPERTY - najlepiej formatu A4, dlaczego ? Ponieważ promo zdjęcia są dość dużego formatu i nie zmieszczą się w typowej kopercie. Dlaczego aż dwie ? Do pierwszej koperty wkładamy nasz list zaadresowany do danej osoby, drugą zaś kopertę adresujemy do samych siebie i wkładamy jedną kopertę do drugiej, zginając naszą na pół .
2. MIĘDZYNARODOWY KUPON NA ODPOWIEDŹ - Dostaniecie go bez problemu na poczcie,bez tego, ani rusz! Kupon kosztuje około 4,50 zł i jest on odpowiednikiem naszych polskich znaczków, np w USA. Wkładany go do koperty i oni go tam wymieniają na znaczki, dzięki czemu możemy dostać odpowiedź . (Osoby mieszkające w np. w USA nie muszą tego robić)
3. ZNACZKI ZA GRANICĘ - to chyba oczywiste (na chwilę obecną koszt wynosi 3,50)
4. WIĘKSZOŚĆ RESPEKTUJE - gdy list jest pisany odręcznie, świadczy to również o naszej kulturze osobistej, ale jak kto woli. Wielkim walorem będzie, nasze osobiste zdjęcie, włożone do koperty - lepiej się czyta, mając przed sobą personalne zdjęcie danej osoby, dla odbiorcy również jest to znaczące .
5. ROZSĄDNIE RÓWNIEŻ BĘDZIE - gdy na kopertach napiszemy DO NOT BEND - NIE ZGINAĆ, to "uchroni" nasze zdjęcie przed pogięciem. Natomiast jeśli wątpimy w intelekt poczty polskiej, można wsadzić do kopert jakąś tekturkę - co z autopsji polecam ...
Nie liczcie na to, że "gwiazda" napisze Wam list LOL, chyba, że to będzie np. Horace, albo Vincent, okay bez ironii. Napiszcie tylko na końcu, że prosicie o zdjęcie z autografem, ale jeśli macie swoje zdjęcie, które chcecie, aby było podpisanie możecie je wysłać, jeśli nie posiadacie takiego, dostaniecie któreś z promocyjnych zdjęć ... To chyba wszystko, ogółem czeka się od 1 do 4 miesięcy na odpowiedź ... to naprawdę zależy do KOGO piszecie .
22 września 2009 roku, wysłałam list do Michaela Emersona (Ben Linus), zachęcił mnie do tego oficjalny fanboard. Zapewniam, że nie jestem typem osoby, która pisze do jakiś celebrities, był to mój pierwszy taki życiowy i debiutancki LOL . Ponadto wiem, że większość listów nie jest czytana i jest podpisywana przez osoby drugie do tego upoważnione. Nie wszyscy jednak tak postępują, są ludzie, którzy szanują siebie i są ci, którzy szanują również fanów, dlatego napisałam do ME

Poniżej skany [klik, by powiększyć] Adrianna, to moje imię