Nie przepadam za hip hopem, za rapem też nie (w końcu to praktycznie to samo ). Ale z Polskich wykonawców, gdybym miał któregoś słuchać, to bym słuchał Mezo'a. W przeszłości pokazał że stać go na dobre piosenki (np. Sacrum). Można mówić o dobrej piosence, bo np w Sacrum tekst jest świetny.
Z obcokrajowców trawię jedynie Eminema i nikogo innego. Nie rozumiem tego co śpiewają (jakbym się wsłuchał to bym może zrozumiał, ale weź się w coś takiego wsłuchaj xD), więc nie mam powodów żeby tego słuchać. xD
_________________ The sacrifice, what Island demanded? ... I won't belive in that anymore...
ja nie przepadam specjalnie za rapem ale od czasu do czasu spodoba mi się jakaś piosenka. A słyszałaś Homecoming, gdzie w refrenie śpiewa Chris Martin z Coldplay? tą lubię
Z polskich raperów to zdecydowanie najbardziej lubię Eldo. Chłopak pisze typowo życiowe teksty, z przesłaniem, z pomysłem i właśnie za to go lubię i słucham Prócz niego w miarę wpada w ucho Pezet, a z zagranicznych zdecydowanie Eminem i Mike Shinoda (członek Linkin Park oraz Fort Minor).