Forum Filmowe, Recenzje filmów, Lost: Zagubieni | U nas nie znajdziesz pirackich kopii filmów - ZERO DOWNLOADU, TYLKO DYSKUSJE!

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Podążaj za Filmowo.net na portalach społecznościowych! Poprzez nie informujemy o nowych artykułach i aktualnościach:

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sayid Jarrah (Naveen Andrews)
Autor Wiadomość
niunia 
Indiana Jones

Wysłany: 2007-12-26, 13:52   Sayid Jarrah (Naveen Andrews)

Dane osobowe
Imię i nazwisko: Sayid Jarrah
Status: W obozie rozbitków
Miejsce pochodzenia: Tikrit, Irak
Zawód: Żołnierz Irackiej Gwardii Republikańskiej
Cel pobytu w Australii Zmuszony przez CIA do infiltracji siatki terrorystycznej w Sydney
Cel podróży do Los Angeles Chęć znalezienia przyjaciółki z dzieciństwa - Nadii
Aktor Naveen Andrews

O postaci:
Sayid Jarrah jest 35-letnim oficerem Gwardii Republikańskiej, który w swoją podróż wyruszył ze stolicy Iraku, czyli Bagdadu. Jego celem było odnalezienie Nadii – miłości z lat szkolnych, która prawdopodobnie osiedliła się w Los Angeles po tym, jak bohater miał ją przesłuchać, gdyż była ona podejrzana o udział w antyrządowym spisku.

Głównymi atutami tej postaci jest sprawność fizyczna oraz umiejętność posługiwania się bronią. Ponadto opisywany mężczyzna zna się na kartografii, elektronice i komunikacji. Z czasem zaczyna wzbudzać zaufanie i staje się jednym z kluczowych członków najważniejszej z organizacji na wyspie. Wraz z Shannon wspólnie pracują ad rozpoznaniem niezidentyfikowanych sygnałów dochodzących do rozbitków z wnętrza wyspy, co sprawia, że rodzi się między nimi uczucie. Niestety kobieta po pewnym czasie żegna się z tym światem. Niestrudzony bohater nie ma zamiaru przerywać swoich badań.

Na wyspie dołącza do wiodącej grupy, odgrywając w niej ważną rolę. Dobrze się zna na elektronice, komunikacji, kartografii. Jest sprawny fizycznie i wie, jak posługiwać się bronią. Mimo początkowej nieufności staje się cennym członkiem społeczności rozbitków. W trakcie poszukiwań tajemniczych sygnałów pochodzących z wnętrza wyspy współpracuje z Shannon. Z wolna rozwija się między nimi głębokie uczucie. Gdy wszystko między nimi układa się znakomicie, Shannon zaczynają prześladować wizje Walta. W 6. odcinku II serii dziewczyna ginie, zabita przez Anę-Lucię, która chciała bronić swoją grupę.

Morgoth 
Nosferatu

Wysłany: 2008-01-23, 12:30   

uwielbiam go za odcinek w którym jechał Locka. To byl odcinek w którym byli w stacji Flame ^^
Locke: Przeszukałem każdy róg tej stacji nie ma nic, żadnego bunkra, czy włazu
Sayid: Napewno? (odsłania dywan, pod nim widac właz)
Locke: może jednak nie sprqawdziłem wszystkich zakamarków^^

Albo Mikhail: Poco kontynuujemy te małe gierki :?:
Zaczynają się lac po czym Sayid wraz z mała pomocą Kate (^^) obezwładniają go, chwilę po tym wchodzi do pokoju Locke z pistoletem z miną heee? kogoś załatwic ? :D
Uśmiałem się wtedy ^^

(nawaisem :P ch7yba niunia dalas tekst z dwoch artyulow bo sa dwie oddzielne notatki o tym samym :D )

The sacrifice, what Island demanded? ... I won't belive in that anymore...

aliskiren 
Forrest Gump

Wysłany: 2009-01-24, 19:42   

Jak dla Mnie to jedna z najfajniejszych postaci. To on często zachowuje zimną krew i przewiduje wiele wydarzeń. To on rozpoznal ze Ben kłamie i nie jest Henrym, to On rozpoznał ze MAjkel zamierza zaprowadzić Jacka i przyjaciół w pułapkę. Świetna postać;)

lost003 
Indiana Jones

Wysłany: 2009-01-27, 20:32   

Według mnie postac spoko w 5 sezonie jest jeszcze bardziej tajemniczy i przewidywalny za to go lubie.Szkoda mi go było jak zmarła jego zona.

Nosek ;o) 
Indiana Jones

Wysłany: 2009-01-28, 13:13   

lost003 napisał/a:
tajemniczy i przewidywalny
to tajemniczy, czy przewidywalny? Wydaje mi sie, ze tych pojec nie nalezy laczyc :P

B... 
Indiana Jones

Wysłany: 2009-01-28, 15:16   

a czemu nie mozna? ^^

ja 5 jeszcze nie zaczełam, wiec nie wiem ;]
ale lubie go bardzo :-)
sympatyczny i inteligenty koles. I ma fajny akcent :-P

Nosek ;o) 
Indiana Jones

Wysłany: 2009-01-28, 16:24   

nie napisalam "nie mozna" a "nie nalezy", w moim mniemaniu tajemniczy to zarazem nieprzewidywalny, ale co ja tam wiem :D

Morgoth 
Nosferatu

Wysłany: 2009-03-22, 23:24   

W odcinku dziewiątym zobaczyliśmy jaki nasz Sayid jest genialny. Gdy wylądował na Wyspie... nie mógł wiedziec że jest w latach 70, nagle wyskakuje mu Jin w ciuchu Dharmy i jakiś inny typek i do niego celują z broni (Jin wczesniej pokazał że go zna) później przychodzi Sawyer i się go wypytuje... i że też nic ich nie wsypał, że skumał że coś jest nie tak. Doświadczenie z wojny + intelekt zrobiły swoje^^

The sacrifice, what Island demanded? ... I won't belive in that anymore...

marcinek6000 
Indiana Jones

Wysłany: 2010-05-15, 14:28   

Scenarzyści to jajcarze, Arabowie zawsze się wysadzali bombami, mają to już we krwi. Jakoś mnie to nie zaskoczyło, że akurat Sayid pobiegł z bombą. Przynajmniej wyróżnił się od swoich krewnych i zamiast biec z nią do ludzi, uciekał jak najdalej od nich.

Odpowiedz do tematu