Imię: Robert
Nazwisko: Szymczak
Wiek: 20 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 168 Skąd: ze stolicy
Wysłany: 2011-12-29, 21:49
Isen1822 napisał/a:
Ogólnie film fajny ale troszeczkę za dużo elementów fantastyki. Spodziewałem się raczej kina historycznego a to bardziej film fantasy
To ekranizacja komiksu I to Millera. Ja bym nie oczekiwał kina stricte historycznego po czymś co powstało na kanwie komiksu Poza tym gdzie tam fantasy?
_________________ "Ludzie powinni łączyć się w pary na całe życie jak gołębie czy katolicy." Woody Allen
No te sługusy władcy Perskiego, ten gigantyczny wojownik z którym walczył Leonidas i pomimo zadawania przeróżnych ran dopiero obcięcie głowy go zabiło :]
Imię: Robert
Nazwisko: Szymczak
Wiek: 20 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 168 Skąd: ze stolicy
Wysłany: 2011-12-30, 15:15
Cytat:
Fantasy — gatunek literacki lub filmowy używający magicznych i innych nadprzyrodzonych form, motywów, jako pierwszorzędnego składnika fabuły, myśli przewodniej, czasu, miejsca akcji, postaci i okoliczności zdarze
Nie wiem, mimo wszystko, czy "300" mieści się w kanwie fantasy. Chociaż naturalnie nie daje mu to realizmu
_________________ "Ludzie powinni łączyć się w pary na całe życie jak gołębie czy katolicy." Woody Allen